
Tort weselny to wypiek, który powinien być wyjątkowy. Pyszny, pięknie udekorowany tort, to gwarancja zadowolenia gości. Wykonanie tego wyjątkowego ciasta warto powierzyć profesjonalistom.
Tort na wesele – trudny wybór
Jedna z najtrudniejszych decyzji, jaką muszą podjąć nowożeńcy, dotyczy wyboru tortu weselnego. Jeśli chcemy, aby tort odpowiadał większości weselników, powinniśmy wybrać ciasto o bardzo neutralnym smaku. Ważne, aby tort był lekki i niezbyt słodki. Bezpiecznym wyborem będzie tort waniliowy, śmietankowy lub czekoladowy. Dużą popularnością cieszą się też torty owocowe. Warto zdecydować się na dobrą, sprawdzoną cukiernię – unikniemy niespodzianek i stresów.
Tort weselny to spory wydatek
Koszt ślubnych tortów kształtuje się od 40-50 zł/kg jeśli chcemy zamówić skromne, eleganckie ciasta o tradycyjnych smakach, do kilkuset zł/kg w przypadku tortów bogato dekorowanych, lub tych o nietypowym kształcie. Warto wziąć pod uwagę, że kilogram tortu, to porcja dla dziesięciu osób. Jeśli w planach mamy duże wesele, cena tortu weselnego będzie wysoka. Modnym rozwiązaniem są torty muffinkowe, które pozwalają znacznie obniżyć koszty. To dobry wybór dla osób, które szukają ekonomicznych i nowoczesnych rozwiązań.